Wyciskarka do soków – najlepszy pomocnik w detoksie organizmu

8 lut 2016

Wyciskarka do soków – najlepszy pomocnik w detoksie organizmu

Jeśli chcemy przygotować sok najwyższej jakości, z różnego rodzaju warzyw czy owoców to wydaje się, że najlepszym rozwiązaniem będzie dobra jakościowo wyciskarka do soków. Pamiętać warto także o tym, czy urządzenie będzie gwarantować nam łatwość obsługi oraz mycia. Niektóre wyciskarki niestety są trudne do czyszczenia a to zniechęca do ich użytkowania. Warto pamiętać, że wyciskarki mają także odpowiednie dodatkowe funkcje, które czasami świetnie się sprawdzą, ponieważ można z nimi wykonywać różne inne zadania. Najlepszym wyborem prawdopodobnie będą poziome wyciskarki do soków, które są urządzeniem uniwersalnym i mają najczęściej dodatkowo więcej różnych opcji.

Warto pamiętać, że taki sprzęt przygotowując sok gwarantuje oczywiście zrealizowanie takiego produktu, który będzie w pełni wartościowy, ponieważ otrzymamy sok, w którym żadne składniki odżywcze nie zostaną zniszczone. Sok przygotowywany z użyciem wyciskarki można także przechowywać przez około 48 godzin w lodówce, nie będzie bowiem napowietrzony tak jak sok z sokowirówki. Jeśli chcemy zmienić swoje nawyki żywieniowe to warto na początek jeden posiłek w ciągu dnia zamienić na dwa małe drinki przygotowane ze świeżych owoców i warzyw. Oczywiście sam sok nic nie zmieni, jeśli będziemy go przejadać hamburgerem i frytkami.

Dlatego jak się wydaje ważne będzie ogólnie zmienić swoją dietę i dołączyć do niej zdrowe soki. Na pewno po pewnym czasie, gdy już przyzwyczajenia się zmienią będzie można także zdecydować się na to, by co jakiś czas cały dzień przeznaczyć wyłącznie na takie zdrowe soki. Będzie to świetna dieta oczyszczająca, która sprawi, że po pewnym czasie poczujemy się lepiej. Taki detoks, który ma opierać się zawsze na zdrowych sokach powinien być lekki i należy go uzupełniać dużą ilością płynów. Spożywane posiłki musza być lekkie, trzeba więc dbać o swój jadłospis, jeśli rzeczywiście chcemy sobie zagwarantować, że oczyszczenie organizmu stanie się skuteczniejsze i przyniesie zadowalające efekty, na których oczywiście powinno nam jak najbardziej zależeć.