Co sprawia, że świeże soki z wyciskarki są lepsze od tych z sokowirówki?

Partner

Wyciskarka do owoców i warzyw

Sokowo to potentat na rynku sprzedaży wyciskarek do soków i blenderów. Dzięki oferowanym produktom propaguje zdrowy styl życia każdego dnia. Dzięki posiadaniu takich urządzeń na własny użytek i Ty możesz cieszyć się zdrowiem całej swojej rodziny, wiedząc, że podajesz im najlepsze i wartościowe składniki odżywcze potrzebne w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania organizmu. 

detoks wyciskanym sokiem

Czy Twój organizm jest zakwaszony? Sprawdź skuteczny suplement na zakwaszenie organizmu: prodeacid.pl

20 sty 2016

Co sprawia, że świeże soki z wyciskarki są lepsze od tych z sokowirówki?

Wyciskarki posiadają system ślimakowy, wolnoobrotowy, dzięki któremu sok przygotowany przy ich użyciu, dostarcza naszym organizmom substancji których nie uzyskamy przy użyciu zwykłej sokowirówki. Są to m.in. łatwo przyswajalne organiczne antyutleniacze, enzymy trawienne oraz biofotony energii potrzebnej do codziennego życia. W sokowirówkach proces uzyskania soku jest inny, ponieważ posiada system wysokoobrotowy, przez który sok i miąższ jest mocno utleniony, a biotofony są tracone. Ponadto w wyciskarkach dzięki innej technologi wyciskania soku, mamy możliwość otrzymania większej ilości soku, z bogactwem składników odżywczych takich jak minerały i witaminy, oleje, kwasy, białka i węglowodany, które w standardowych sokowirówkach są tracone lub uzyskiwane w minimalnych ilościach. W wyciskarkach oprócz owoców i warzyw, możemy wyciskać także sok z roślin liściastych i ziół, co jest praktycznie niemożliwe przy użyciu sokowirówki. Wszelkiego rodzaju warzywa liściaste i zioła przeróżnego rodzaju, są dla nas źródłem odżywczych substancji, naturalnych i łatwo przyswajalnych przez organizm.

Powinniśmy korzystać z wszelkiego bogactwa natury i dzięki temu poprawić stan naszego organizmu, wpływać pozytywnie na jego regenerację i funkcjonowanie, a przez to utrzymywać dodatni bilans biologiczny. Umożliwia nam to w dużym stopniu wykorzystanie wyciskarki, która ma większe możliwości w pozyskiwaniu drogocennych napojów. Przeprowadzono szereg badań na działaniem świeżych soków na nasz organizm i jednoznacznie stwierdzono pozytywny ich wpływ stan organizmu. Substancje w nim zawarte są szybko i łatwo wchłaniane przez organizm, wspomagają procesy trawienne, przez co organizm traci mniej energii, a w ogólnym bilansie zdrowotnym jest to dla nas niezwykle korzystne. Wyciskany sok zawiera aż do 50% więcej pulpy owocowej lub warzywnej, co przekłada się na większa ilość błonnika pokarmowego, który reguluje proces trawienia oraz pomaga w usunięciu toksyn z organizmu, jest to szczególnie ważne dla utrzymania zdrowia i w procesie rekonwalescencji. Soki owocowe czy warzywne, to nic innego jak substancje które płyną w komórkach roślin, które poddajemy procesowi wyciskania.

W ten sposób wydobywamy z nich wszystko co jest najlepsze, zachowując większość dobroczynnych składników, które łatwo przenikają do naszego organizmu w postaci płynnej. Dzięki technologii jaka jest zastosowana w wyciskarkach, w sokach możemy uzyskać do 40% więcej witaminy C, która jest niezbędna dla organizmu ludzkiego, a nie jest przez niego wytwarzana. Witamina C wpływa na proces gojenia się ran, zapobiega krwawieniom, podnosi odporność organizmu na wszelakie infekcje i zakażenia, działa stymulująco na wytwarzanie i kumulowanie kolagenu w skórze oraz na uszczelnienie błon komórkowych i naczyń włosowatych. Działa też antywirusowo i podnosi stan interferonu w organizmie, czyli na regulację systemu immunologicznego. Można więc śmiało stwierdzić, że dzięki wyciskarkom dostarczymy naszemu organizmowi najwyższa porcję substancji poprawiających naszą formę zdrowotną i funkcjonowanie wszystkich procesów zdrowotnych. W wyciskarkach dzięki unikatowej technologii, wyciskamy także rośliny zielone liściaste i trawy, które pozwalają w pozyskaniu zielonych soków, będących źródłem drogocennego chlorofilu oczyszczającego organizm. Soki wyciśnięte w takim urządzeniu zawierają również większe ilości witaminy E oraz przeciwutleniacza witaminy A, które chronią organizm przed starzeniem się. Wartości odżywcze soków zachowane są dzięki technologii wolnoobrotowej i zachowaniem niższej temperatury pracy niż w sokowirówkach.