Najlepsze wyciskarki do soków. Kiedy warto wydać więcej pieniędzy?

13 sty 2016

Najlepsze wyciskarki do soków. Kiedy warto wydać więcej pieniędzy?

Nie będzie lepszego rozwiązania niż spożywanie zdrowego, aromatycznego soku, który będziemy samodzielnie przygotowywać. Jeśli chce się wykonać pyszny napój to najlepszym rozwiązaniem będzie dobra wyciskarka. Warto zauważyć, że sokowirówka i wyciskarka do soków to dwa inne urządzenia, które tworzą sok na innych zasadach. Sokowirówka będzie cięła owoce na kawałki i tak otrzymujemy sok. Wszystko dzieje się bardzo szybko, ponieważ urządzenie działa na zasadzie szybkich obrotów. Jednak takie działanie sprawi, że sok będzie tracił cenne składniki, które mogą mieć wartość dla naszego zdrowia. Natomiast wyciskarka będzie działać jako miażdżąca owoce czy warzywa, po czym będzie je przecierać przez sitko i jednocześnie uda się uzyskać doskonały sok. Trzeba jednak zauważyć, że takie urządzenie działa dłużej nim uda się przygotować sok.

Ale zamiast tego, że mamy dłuższe oczekiwanie to można być pewnym, że sok uzyskiwany w ten sposób będzie rzeczywiście pełnowartościowy, ponieważ wyciskarka nie będzie niszczyć żadnych wartościowych składników odżywczych. Green Star Elite. To urządzenie, które kosztuje prawie 2,5 tysiąca złotych. Jest to wyciskarka, która pracuje w trzech etapach. Owoc na początek będzie rozdrabniany, potem miksowany i tak dochodzi co rozluźnienia tkanek i następnie poprzez zgniatanie będzie uzyskiwany sok z takiego owocu. Wszystko oparte jest na delikatnym działaniu, dzięki czemu sok będzie przygotowany tak, że nie dojdzie do utraty cennych składników odżywczych. Urządzenie działa w zakresie 110 obrotów na minutę, więc na rynku wyciskarek jest to jedno z szybciej działających urządzeń.

Hurom HG 2G. To wyciskarka wolnoobrotowa, która kosztuje około 2,5 tysiąca i ma nowocześnie przygotowane systemy, dzięki czemu może spokojnie pracować nawet około pół godziny bez przerwy. Dodatkowo ma zabezpieczenia, które gwarantują wyłączenie zanim silnik się przegrzeje. Nowoczesne dwa sita gwarantują możliwość uzyskania różnych soków. Wyciskarki Angel. Angel to zróżnicowane wyciskarki, które należą do tych z najwyższej półki. Urządzenia tej marki kosztują od 4 tysięcy złotych w górę. Dostajemy jednak za te pieniądze urządzenie, które jest już doskonale dopracowane i rzeczywiście gwarantuje świetną pracę. Można być pewnym, że z takim urządzeniem uda się pozyskać rzeczywiście doskonały sok niezależnie od tego jakie owoce czy warzywa będziemy chcieli przerabiać. Świetnie radzą sobie z ziołami czy warzywami liściastymi. Urządzenie pracuje przy 80 obrotach na minutę i charakteryzuje się dobrą wydajnością przy zachowaniu wartości soku.